Thursday, March 18, 2010

hayaaaaat heyhat

neyin yaşanmasıdır bu hayat? tiyatroya benzetilir.hani benim elimde bir çalışma metni yok.çeşitli oyunlara benzetilir.hani benim elimde kuralları yok.kime göre hayat neye göre hayat?

hepimizin çeşitli amaçları var.kendimize bi amaç seciyoruz bu amaca yöneliyoruz bu amacın gerçekleşmesi için cabalıyoruz ulaşıyoruz ya da ulaşamıyoruz.ve sonra kısır döngüye kurban yeni amaçlar hedefler..sonuç olumsuzsa hay amına koyuyum hayatın diyoruz,olumluysa gözünü seviyoruz hayatın.hayır hayat değil ,hayatın var oluşunun temeli insana bağlamalı.bu kadar insana bağlayacaksakta bu faktörü en aza indirmek en mantıklı olan değil mi?ne kadar insan varsa o kadar hayat olacak ve o kadar karmaşa ,o kadar farklı çelişen kurallar, ortada kalmalar.aza indirmek derken yalnız kalmaktan bahsetmiyorum ya da kendini soyutlamaktan.

hayatın en cok korkutan yönüde sınırsızlığı.ben bu yönünü seviyorum elbette.ne zaman öleceğini bilsen nasıl yaşayacaktın.ölecegin günün yaklaştıgını bilmenin verdigi huzursuzluk,geçmişi tam iistedigi gibi yaşayamamış olmanın verdigi serzeniş,yarınını nasıl daha iyi gecirebilirimin verdiği kaygı...sınırlarını bilsek nasıl olurdu acaba? sonu her an yaklaştığı için hüzünlü? son ana kadar tadını çıkarmak için neşeli? geride kalacak olanlar için kaygılı? bazı şeyleri önceden yapamadığın için pişman? tam yaşayamadığın için kırgın? ya da sonunda kurtuluyorum demek için mutlu?

sonra dengesizdir bu hayat.bigünün bigününü tutmayabilir.gün gectikce kendi hayatımda değişik ve hiç beklemedigim secimlerle karşıma geldigini görüyorum.hani olur ya bazı şeyler hep başkalarının başına gelir ya da sadece filmlerde olur ama senin başına gelemez.yok o öyle değilmiş.vallahi değlşmiş ya yeminlen.

hayat şuan benim için tabak dolusu yemektir cünkü acım.hayatımın şu zaman diliminde pişmanlıktır hissettiğim.niye uyumadım acaba.yarınım kötü gececek ki anlamak zorunda oldugum yoğun dersler var.(hala ville valo calıyor.ya niye bi şarkıyı kusana kadar dinliyorum ki.sonra nefret ediyorum dinleyemiyorum birdaha).hayat saat 7 bucukta benim için heyecan ve telaşlı olacak cünkü servise son dakika yetişicem beytepe yolu için.

hayat saat 8 bucukta kahve sigara uyumunun verdiği ,hafif rüzgarın uyandırmak için yüzüme vurduğu mutluluk oyunu olacak..

ha birde hayaat serdar ortaçı neden bu kadar yoruyorsun.(iğrençlik yapmadan gitmeyim dedim doğamda var napıyım)

1 comment:

Dalgaları Aşmak said...

hayat bazende doğumla ölüm arasında dayanıklılık testidir:)

Post a Comment

bu kız ne yazmış yorumu şeysi

tabula rasa

o_0